Wednesday, May 19, 2010

Zarada

"Internet zarada" nije za svakoga


Sa sve ucestalijim koriscenjem interneta kod nas sve se vise pominje ta magicna rec "zarada".Svima su u glavi ljudi koji sede za svojim kompjuterom,ne idu na posao,ne napustaju cak ni kucu a zaradjuju pare.Pa naravno,ko od nas nije pozeleo da se nadje na njihovom mestu.Ali to nije bas tako jednostavno.Mnogi od njih su mesecima i godinama razvijali najbolje taktike za zaradu i stabilan prihod tokom meseca i cele godine.Mada se u principu sve svodi na isto,cilj je napraviti sajt sa sto vecom mogucom posetom.
To izgleda ovako:
Napravite sajt,mozete to uciniti ovde Hostgator
I onda taj sajt koristiti u sledece svrhe:

Affiliate marketing-

Sopstveni sajt ce vam dati slobodu da reklamirate odredjene proizvode drugih i za to budete placeni.Ovo se zove "affiliate marketing".Naravno,preporucljivo je naci mnostvo ponuda i proizvoda,u zavisnosti od ponude vaseg sajta.

Reklamiranje drugih-
Kada je vas sajt na visokom polozaju na "guglu" i imate mnostvo poseta,drugi vlasnici sajtova ce od vas traziti da ih reklamirate.Napravite poseban prostor na prvoj stranici ili na kojoj vec odlucite koji ce biti rezervisan za njihove reklame.

Prodaja sajta-
Na kraju krajeva mozete i prodati svoj sajt ako se nadje neko zainteresovan.

Zarada preko interneta je jedno putovanje na kojem se trudite uvek da nesto novo naucite i budete korak ispred konkurencije.Samo se cuvajte takozvanih "scam" sajtova.To su sajtovi koji vam u stvari svasta obecavaju i na kraju vas naravno prevare.I stoga ako mislite da je nesto suvise dobro da bi bilo istinito verovatno i jeste.
Ali ko ce odoleti naslovu tipa "zaradite 1000$ za mesec dana",ponekad ni ja ne uspem da se suzdrzim a da ne pogledam sta je,nekad je dobro i te sajtove pogledati,jer sta god uradite iz toga sticete iskustvo.Covek se najvise uci na greskama.

0 comments: